Искате здравословен живот? Запасете се с Джелато! | Златните рибки

Искате здравословен живот? Запасете се с Джелато!

09.07.2020

Искате здравословен живот? Запасете се с Джелато!

Тези от вас, които планират да преминат към здравословно хранене, с радост ще установят, че няма нужда да се лишават от сладости. Тайната е да се консумира повече Джелато (Gelato), леденото изкушение, което едновременно осигурява неописуемо вкусово изживяване, но има по-малко мазнини и съответно калории за изгаряне.


Ползи за здравето


Gelato има доста прост и ясен списък на съставките, като основата му е мляко, сметана и захар. В резултат на това няколко лъжички или купичка могат да доставят редица хранителни вещества, като витамин D, калций и калий. Допълнителните съставки в Gelato внасят още полезност за здравето ви. Така например, ако изберете вкуса „Натурален шоколад”, ще внесете антиоксиданти в тялото си. Мангото, наричано още „кралят на плодовете”, помага за доброто храносмилане, засилва имунитета заради високото съдържание на витамин С, богато е на бета каротин, подпомагащ производството на витамин А.


Въглехидратите в Gelato


са прости захари и те са много лесни за разграждането и интегрирането на тялото като енергия. Така че, ако търсите бързо увеличаване на енергията, ще намерите такъв във вкусна форма – любимото Джелато.

Gelato се грижи и за психическия ви комфорт

Известно е, че някои храни стимулират производството на серотонин , познат още като хормон на щастието. Когато се чувствате стресирани и напрегнати, яденето на Джелато също може да ви помогне да се почувствате по-добре. Например, то може да освободи серотонин и триптофан, които са ключови за подпомагането на тялото да се отпусне. Gelato може също да повиши вашите нива на допамин, което може да помогне за концентрация и енергия. Освен полезностите за тялото и психиката, всъщност Джелато има страхотен вкус.


За разлика от сладоледа, в който има повече мазнини, Джелато ни дава по-интензивно усещане и удоволствие от основната съставка – шоколад, плод, ядка.

Не е необходимо да сте майстор - сладкар, за да разпознаете доброто Джелато.

Качественото Gelato никога няма да има особено „живи” цветове . Те ще са просто естествени. Плодовото Джелато трябва да е с наситени цветове, но приглушено, а не „неоново“, както бихте очаквали за плодовете, използвани за приготвянето му.

Освен това, Джелато е „разтегливо” – то се разтяга като ластик, за разлика от обикновения сладолед.  Висококачественото Gelato трябва да има консистенция за намазване, за разлика от много по-твърдия и по-крехък сладолед. Нито Джелато, нито сорбето трябва да имат видими или осезаеми ледени кристали.


Чудите се къде можете да се насладите на здравословно и висококачествено Джелато?

Заповядайте в Русе в сладкарница „Златните рибки”.


Copyright © 1992-2022 Сладкарница Златните рибки