Руби – шоколадът на хилядолетието | Златните рибки

Руби – шоколадът на хилядолетието

07.05.2020

Рекламиран като „четвъртият шоколад“ след белия, млечния и тъмния, рубиновият (руби) шоколад беше наречен още и „Шоколад на хилядолетието“. Едва преди по-малко от три години той беше представен за пръв път на изложение в Шанхай и въпреки споровете около него, се настани трайно в модерното сладкарство.

Русенската сладкарница „Златните рибки” има своя принос в популяризирането на руби изкушението чрез неговата „сладоледена” трактовка. На място или онлайн, можете да поръчвате руби сладобед тип Gelato и да се насладите на финия му вкус.

„Бари Калебо”, компанията - изобретател на рубинения шоколад, обясни характерния цвят с така наречените „рубинени какаови зърна”. Рубиненото какаово зърно всъщност не е нов вид какао, нито е генетично модифицирано. „Рубиненият” шоколад апелира към желанието на хората да бъдат модерни и единствени по рода си, а от майсторите – шоколадиери изисква деликатен подход, за да се запази нежният му и елегантен вкус.
Необичайният му оттенък се получава от суровината – рубиново какаово зърно, добивано в някои части на Бразилия и Еквадор. Руби шоколадът добавя още една идея привличане за любителите на сладкото изкушение чрез своя ярък оттенък. В спектъра на шоколада, нежната сладост и киселите нотки създават приятен
контрапункт на познатия горчив тъмен шоколад. Името на кулинарния продукт е Ruby RB1 и той стана бързо достъпен за шоколадовите специалисти в Европа. Кувертюрът с рубинено какао вече привлича въображението на кулинарните виртуози. В крайна сметка шоколадът е едно от най-често срещаните лакомства в света. Шоколадовата индустрия струва милиарди долари в световен мащаб и често се счита като устойчива на рецесия. Дори и в най-лошите моменти все пак можете да си позволите ароматно шоколадово блокче.

Превъплъщението му в сладолед от вида „Джелато” отива отвъд вече популярния вкус на руби шоколад. Сладкарница „Златните рибки” глези вкусовите рецептори на своите клиенти с един уникален перфектен вкус.


Copyright © 1992-2024 Сладкарница Златните рибки