Това не е сладолед. Това е нещо по-добро. Това е сорбе. | Златните рибки

Това не е сладолед. Това е нещо по-добро. Това е сорбе.

04.11.2020

Това не е сладолед. Това е нещо по-добро. Това е сорбе.


Обикновено свързваме замразените десерти с лятото и необходимостта да се охладим в жегата. Има, обаче, едно изтънчено студено изкушение, което може да се сервира по всяко време на хранене. Това е сорбето, което ние в сладкарница „Златните рибки” приготвяме за ценителите на изящните ледени топки.


Сорбето се сервира за изчистване на небцето


по всяко време на хранене. Тъй като основното ястие е най-тежкият курс, сорбето обикновено се представя преди, по време или след основното ястие. Чистите аромати на кремообразните плодови топки доставят неустоимо удоволствие по всяко време на годината. Сорбето има натурален вкус и предизвиква уникални
вкусови усещания.


Сорбетата в „Златните рибки” са продукт на другата технология,


по която правим джелато - с голямо съдържание на вода. Тъй като съдържа освен вода, захар и плодове, сорбето е с много по-ниско съдържание на калории и мазнини от сладоледа. Така изчистваме млечния вкус, който свързваме със сладоледа, и създаваме продукт, който е много интензивен и истински.


Сорбе се прави освен от плодове, но и от шоколад и ядки.


Общото между различните видове е, че всеки един от тях оставя усещане за дълбочина на основния компонент и невъзможността да объркаш кой всъщност е той.

Плодовото сорбе, с което сме известни, е с над 50 % съдържание на плод. Казват, че тайната на доброто сорбе е да започнеш с качествен плод и да не го прецакаш. Майсторлъкът е в това да постигнеш продукт, който като вкусиш, създава усещането, че ядеш замразен плод, но е мек и нежен, без скрибуцането в устата на ледени
кристали. Правим го с търпение и внимание, а с манго, малина, ягода, банан или боровинка – избирате вие.

За отличното сорбе е важно не само използването на най-добрите плодове, които могат да се намерят, но и качествата им – плодовете с високо съдържание на пектин и фибри са с висок вискозитет и създават тази кремообразна текстура на сорбето, което го доближава до сладоледа. Пектинът и фибрите действат като сгъстители, дългите им нишестени молекули работят като захар, за да могат физически да попречат на
образуването на ледени кристали.


Правенето на сорбе си е изкуство като всичко останало.

Затова се стараем да превърнем любимите ви плодове в свежо, ароматизирано сорбе - нещо толкова кремообразно, че може да го объркате за сладолед, а всъщност е още по-добро.


Copyright © 1992-2024 Сладкарница Златните рибки