Джелато – плътност и хармония! | Златните рибки

Джелато – плътност и хармония!

27.04.2020

Навлизаме в силния сезон на замразените лакомства. Сладкарница „Златните рибки”
се погрижи да разработи сладоледи тип „Gelato” и много от тях вече имат своите верни
почитатели.
Истина е, че през лятото търсим замразените сладки изкушения независимо как точно
се наричат, но действително ли има разлика между сладолед и джелато? Или джелато
е просто по-феерично име за обикновен сладолед?
Всъщност ”джелато” (Gelato) означава „сладолед” на италиански.
Чисто вкусово, обаче,
„Джелато” превъзхожда традиционния сладолед по почти всеки възможен начин -
от вкуса до хранителната стойност. Италианците наистина знаят какво правят, когато
става въпрос за замразени десерти.
„Джелато” започва с подобна основа като сладолед, но има по-висок дял мляко и по-
ниска пропорция сметана и яйца (или се прави изобщо без яйца). Бърка се с много по-
бавна скорост, като това означава влизането на по-малко въздух в текстурата и
съответно го прави по-гъст от сладоледа.
Ако сте имали удоволствие да хапвате шоколадово джелато и да сравните с
обикновен шоколадов сладолед, вероятно сте забелязали, че шоколадовият аромат
идва много по-силно в джелатото.
В „Златните рибки” ще ви предложат и плодови собрета тип „Джелато”, които ще ви
доставят онзи отчетлив вкус на плод, който обикновеното сорбе няма.
Специалисти приписват този по-смел вкус на „Джелато” на факта, че в него има
по-малко мазнини в сравнение със сладоледа. Това означава, че ароматите не са
толкова разредени и изгладени, колкото тези в сладоледа.
Не забравяйте, когато си купите „Джелато” от сладкарница „Златните рибки”, да го
сервирате при една идея по-висока температура в сравнение с поднасянето на
обикновен сладолед, така че да усетите по-силната му и мека текстура. Тъй като има
по-нисък процент мазнини от сладоледа, основната съставка на аромата наистина се
отличава.
Време е за „Джелато”!


Copyright © 1992-2024 Сладкарница Златните рибки